Wordt het de gouden gazpacho met parmezaanchips en avocado, de gestoofde kalfsschenkel met anijs en rode wijnsaus en cantharellen of het gastronomische menu uit de "Selection E.B."? Twee seizoensgebonden menu's laten niets te wensen over in de Pierburg. Het restaurant biedt gasten gerechten die vergelijkbaar zijn met gerechten die in goede Franse bistro's, Italiaanse familietattoria's of Duitse herbergen worden geserveerd. Daarnaast kunnen fijnproevers zich verheugen op op elkaar afgestemde composities met maximaal vijf gangen die de huidige stand van de moderne, internationale keuken weerspiegelen.
Chef-kok Erika Bergheim en haar team vervullen bijna elke wens van de bezoekers: na de overname van de Pierburg in 2021 heeft de ambassadeur van de verwennerij in het Ruhrgebied het restaurant volledig heringericht en ingericht voor de luxe gastronomie. In totaal kunnen er nu 80 mensen plaatsnemen in de statige eetzaal en de gezellige wijnbar. In de zomermaanden is ook een groot zonneterras geopend, dat uitzicht biedt op het idyllische landschap ten zuiden van Essen.
Twee Gault Millau toques
In 2009 was Erika Bergheim de eerste vrouw in Noordrijn-Westfalen die een Michelin-ster kreeg. Op dat moment was ze een van de slechts vier vrouwelijke sterrenchefs in heel Duitsland. Ze heeft ervaring als chef-kok voor grote banketten, feesten en evenementen en heeft verschillende prijzen ontvangen voor haar innovatieve en uitstekende keuken. Meest recentelijk werkte ze succesvol in het Laurushaus restaurant in het Schlosshotel Hugenpoet. Onder haar leiding heeft de Pierburg al twee Gault Millau toques ontvangen, een onderscheiding voor het "hoge niveau van culinaire kunst, creativiteit en kwaliteit".