Historische mosterdmolen in Monschau
MWEIMRH / Pfeil, Historische mosterdmolen in Monschau

Historische Senfmühle Monschau

Monschau

De historische mosterdmolen in het mooie Eifelstadje Monschau produceert sinds 1882 in de 4e en 5e generatie met de hand mosterd. Hier wordt tussen de oude molenstenen op koude wijze de beste kwaliteit geproduceerd, net als vroeger. De beroemde Moutarde de Montjoie is nu verkrijgbaar in 21 verschillende smaken.

In het aangrenzende, liefdevol gerestaureerde monumentale pand, restaurant Schnabuleum (partner van het regionale initiatief "Eifel Kulinarisch"), worden alle gerechten ook op smaak gebracht met de eigen mosterd van het restaurant. De regionale en seizoensgebonden menukaart bevat stevige Eifelgerechten en fantasierijke visgerechten, maar ook ongewone creaties en heerlijke gerechten voor vegetariërs. Er is ook een reeks evenementen zoals de populaire molenavond op donderdag met een rondleiding door de molen gevolgd door een 3-gangenmenu in het restaurant, poëzievoordrachten en muziekavonden en culinaire wijnproeverijen.

Rondleidingen door de mosterdmolen zijn ook beschikbaar voor degenen die meer willen weten. Op afspraak zijn er rondleidingen voor groepen vanaf 12 personen; tijdens de zomermaanden worden ook open rondleidingen aangeboden. Mosterdliefhebbers kunnen in de mosterdwinkel ook de beste mosterd uit de regio inslaan om thuis mee te koken. Er is ook een wijnkelder met meer dan 400 Duitse en internationale wijnen.

De Historische Senfmühle Monschau wordt gerund door Ruth Breuer, die ambassadrice is voor de smaken in de Eifel en Aken. Meer informatie vind je op www.nrw-tourismus.de/ruth-breuer.

En wat nog meer?Dit kan ook interessant zijn

  • Een groot bord aan de muur kondigt het hotel al van ver aan
    Romantik Berghotel Astenkrone, Een groot bord aan de muur kondigt het hotel al van ver aan
    Romantik Berghotel Astenkrone
    Winterberg-Altastenberg
    Het Romantik Berghotel Astenkrone ligt aan de voet van de populaire excursiebestemming Kahler Asten in het Sauerland. Naast een eersteklas keuken biedt het ook liefdevol ingerichte kamers en een ruim wellnessgedeelte.
    meer informatie
  • Lippeschlößchen
    Restaurant Lippeschlößchen
    Wesel
    Naast regionale en gecertificeerde biologische gerechten biedt het menu van het familierestaurant aan de Niederrhein ook pure levensvreugde en een geweldige ambiance met de hernaturalisatie van de uiterwaarden van de Lippe.
    meer informatie
  • Schokoladenmuseum Köln
    Schokoladenmuseum in Köln
    Köln
    In het Keulse museum kun je niet alleen de geschiedenis beleven, maar ook heerlijke monsters van het populaire snoepgoed proeven. Bij de drie meter hoge fontein stroomt continu 200 kilo chocolade om te proeven. Er zijn geen grenzen aan de verbeelding als het gaat om chocoladecursussen.
    meer informatie